Склад та властивості
Для консервування підходить абсолютно будь-яке м'ясо та субпродукти. Сучасні технології дозволяють зберігати в банках не тільки тушковане м'ясо, а й готові фрикадельки та інші страви з м'яса.
Звичайно, смакові якості консервів залежать від обраного м'яса, наявності додаткових інгредієнтів та спецій, що використовуються. Загальне для всіх видів консервів те, що вони зберігаються набагато довше за будь-які інші види м'ясної продукції.
Вміст вітамінів у 100 г
Вітамінно-мінеральний комплекс м'ясних консервів може значно відрізнятись за своїм складом. У більшості видів м'ясних консервів є такі корисні мікроелементи:
Вітаміни групи А,
Вітаміни групи В,
Вітаміни групи Р,
Залізо,
Калій,
Магній,
Хітін,
Кальцій.
Користь та шкода
Безумовний плюс будь-яких консервів – це тривалий термін зберігання та можливість швидко приготувати будь-яку страву на її основі. Консерви самі по собі є готовою м'ясною стравою, яку необхідно просто розігріти. Якщо ж їх додають в іншу страву, то це потрібно робити за кілька хвилин до готовності.
Зловживання м'ясними консервами особливо неясної якості може негативно зашкодити роботі органів травлення.
М'ясні консерви для дітей
Сьогодні педіатри рекомендують розпочинати введення м'яса в дитячий раціон саме зі спеціальних консервів. Баночне м'ясне пюре виготовляється з дієтичних сортів м'яса вищої категорії, в ньому немає небезпечних добавок, зате виробники збагачують його залізом та іншими мікроелементами, які важливі для зростання та розвитку немовляти.
Після пюре малюкові можна запропонувати фрикадельки та котлетки, які можна купити в магазині в консервованому варіанті.
Сучасні виробники консервують як м'ясо, а й різноманітні страви з його додаванням.
Тушонку та інші консерви для дорослих слід давати малюкові після 6 років. Звичайно, не варто забувати, що натуральне м'ясо набагато корисніше за будь-які консерви, навіть домашні!