Назва цього продукту має італійське походження. Макарони являють собою трубчасті вироби з пшеничного борошна та води.
Макарони вважаються недорогим та універсальним інгредієнтом у кулінарії.
Перші вироби, що нагадують локшину, були виготовлені в Стародавньому Єгипті, приблизно в четвертому столітті до нашої ери. Проте точна дата їх виникнення справді невідома. Сучасні макарони у своєму традиційному вигляді вперше з'явилися у Венеції, на початку тринадцятого сторіччя. У Росії про цей продукт дізналися відносно недавно, трохи більше двохсот років тому. Першу макаронну фабрику було відкрито в Одесі, в 1767 році. На сьогоднішній день макарони є одним із найпопулярніших продуктів харчування. У тому чи іншому вигляді вони представлені у всіх кухнях світу.
Корисні властивості
Чомусь існує думка про те, що макарони не несуть організму жодної користі, а лише одні калорії. Однак це зовсім не так. По-перше, у цьому продукті якраз зовсім небагато калорій, просто завдяки високому вмісту клітковини та особливому хімічному складу, вони викликають швидке відчуття насичення. Так що при помірному вживанні макаронів та грамотному поєднанні їх з іншими продуктами, можна досить просто і швидко схуднути.
Як уже було сказано, макаронні вироби, особливо приготовані з твердих сортів пшениці, містять велику кількість клітковини, необхідної для правильної роботи травної системи та розщеплення ферментів. У достатній кількості присутній у цьому продукті і білок, який забезпечує зростання клітинних тканин, формування та тонус м'язів та повноцінне функціонування всього організму. Також до складу макаронних виробів входять корисні вуглеводи, мінеральні речовини, крохмаль, вітаміни групи В та Е.
Застосування
Макаронні вироби застосовуються виключно у кулінарії. Макарони можна подавати як самостійний гарнір, їх відварюють і потім іноді обсмажують у олії на сковороді. Також Макарони додають у супи, запіканки та салати. На основі макаронів є і самостійні страви, наприклад, макарони по-флотськи, макарони з сиром і навіть десерти. Як стверджують відомі кулінари, кількість страв, які можна приготувати, використовуючи макаронні вироби, обмежується лише вашою фантазією!