Користь риби та морепродуктів давно доведена. На жаль, можливість придбати їх у свіжому вигляді є не завжди. Тому варто звернути увагу на рибні консерви. Вони також дуже корисні, це підтверджують фахівці з харчування.
Насамперед консервована риба багата на білок. Цей елемент обов'язково має бути присутнім у раціоні людини.
Одним із найкращих джерел правильного білка є тунець.
Також організму необхідні вітамін D та жирні кислоти омега-3. Їх багато у печінці тріски.
Вибирати варто консерви без олії та томатного соусу.
Адже такі добавки порушують співвідношення кислот омега-3 та омега-6. Важливо, щоб вона не перевищувала 1:5.
А соняшникова олія містить підвищену концентрацію омега-6, що шкодить обміну речовин та серцю.
А ось риба у власному соку завжди зберігає здорове співвідношення корисних мікроелементів.
Однак, крім користі, є мінуси. Наприклад, тунець, як і інші хижі сорти риб може містити ртуть, тому підійде він не всім.
На одному банку будь-яких консервів іноді міститься добова норма солі. Тому, як мінімум, не потрібно додатково солити салати та інші страви із консервованою рибою.
Проте консерви – найдоступніший спосіб скуштувати корисну смачну рибу у будь-який час та у будь-якому місці.
Одним із найкращих джерел правильного білка є тунець.
Також організму необхідні вітамін D та жирні кислоти омега-3. Їх багато у печінці тріски.
Вибирати варто консерви без олії та томатного соусу.
Адже такі добавки порушують співвідношення кислот омега-3 та омега-6. Важливо, щоб вона не перевищувала 1:5.
А соняшникова олія містить підвищену концентрацію омега-6, що шкодить обміну речовин та серцю.
А ось риба у власному соку завжди зберігає здорове співвідношення корисних мікроелементів.
Однак, крім користі, є мінуси. Наприклад, тунець, як і інші хижі сорти риб може містити ртуть, тому підійде він не всім.
На одному банку будь-яких консервів іноді міститься добова норма солі. Тому, як мінімум, не потрібно додатково солити салати та інші страви із консервованою рибою.
Проте консерви – найдоступніший спосіб скуштувати корисну смачну рибу у будь-який час та у будь-якому місці.