Паста карбонару - це одна з найвідоміших страв італійської кухні, яка готується зі спагетті (або іншими видами макаронів), беконом, сиром та яєчними жовтками.
У класичному варіанті рецепта вершки не додаються, проте, як показав досвід і відгуки любителів італійської кухні, багато хто віддає перевагу саме цьому рецепту — паста карбонару з вершками та беконом.
Паста карбонару з беконом та пармезаном
- 100 г бекону
- 50 г сиру Пекоріно Романо
- 50 г Пармезану
- 3 великі яйця
- 350 г спагетті
- 2 зубчики часнику
- 50 г олії
- Сіль та свіжомелений перець
Закип'ятіть воду у каструлі. Дрібно наріжте бекон, натріть обидва види сиру на тертці. В окремій тарілці збийте яйця та додайте перець. Відставте бекон, сир та яйця убік.
Киплячу воду посоліть і відваріть спагетті. Поки спагетті варяться, зробіть надрізи на зубчиках часнику та підсмажте на олії бекон із часником. Коли скибочки бекону стануть коричневими та хрусткими, часник можна забрати. Коли спагетті будуть готові, викладіть на сковороду з беконом.
Візьміть більшу частину тертого сиру і змішайте його зі збитими яйцями. Отриману суміш вилийте на сковороду. При необхідності додайте кілька столових ложок води (можна брати воду, в якій варилися спагетті). Додати трохи солі, і паста карбонару готова!