Специфіка заварювання в Типоті полягає в тому, що цей чайник поєднує в собі три предмети, що використовуються в «Чайній церемонії». А саме: чайник, чахай та ситечко.
Завдяки конструктивній особливості даного чайника, можна правильно заварити гарний чай в умовах офісу або коли хочеться обійтися мінімальною кількістю посуду і немає часу для тривалого чаювання.
Послідовність дій при заварюванні чаю:
1. Відкрити верхню кришку та засипати сухий чайний лист у верхній відсік чайника. Попередньо прогріти чайник.
2. Налити воду потрібної температури, яка відповідає обраній категорії чаю.
3. Відповідно до правил або за власним бажанням, коли ви відчули, що чай заварився, натиснути кнопку розташовану на кришці чайника. Клапан верхнього відсіку відкриється і чайний настій переміститися в нижній відсік чайника. А чайний лист залишиться на ситечці верхнього відсіку чайника.
4. Готовий чайний настій потрібно перелити в окрему філіжанку або філіжанки. Далі ми повторюємо дії, описані в пунктах 2 і 3, поки нам хочеться пити або дозволяє вибраний сорт чаю.